Nieuw in Beetsterzwaag: Cycle Centro

René Schroor is blij verrast door alle goede reacties die hij krijgt op zijn eigen net geopende fietsenzaak Cycle Centro. “De inwoners van Beetsterzwaag hebben ons enorm gestimuleerd om deze stap te zetten.”

Het is een goede stap geweest. Daarvan is René Schroor nu al overtuigd. Samen met zijn partner Ida de Haan opende hij vorige week een nieuwe fietsenwinkel in de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. “Mensen komen spontaan binnen om ons te feliciteren. Het is voor velen een verrassing. We hebben het lang geheim gehouden.” René en Ida zijn voor de meeste Sweachsters geen vreemden. Ze komen uit het dorp en de afgelopen zes jaar was René voor velen het gezicht van Best2Wielers, de andere fietsenzaak in het dorp. “Veel mensen dachten dat het ons eigen bedrijf was, maar dat was niet zo.” Toen zijn dienstverband eindigde, begon het ondernemersvirus toch weer te kriebelen. Al veel langer hadden René en Ida het idee om voor zichzelf te beginnen. Het lukte eerder nog niet, maar nu wel. Ida: “Wij wonen al een aantal jaren boven de voormalige Rabobank, tot voor kort zat hier het Toeristisch Informatiepunt. Toen ik hoorde dat de eigenaren een nieuwe huurder zochten, ben ik naar hen toegestapt en we werden het eens.” Het pand is in een paar weken tijd verbouwd tot Cycle Centro. Achter in het pand heeft René nu zijn eigen reparatiewerkplaats, een plek waar hij zich al helemaal thuis voelt. “Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn.” Een nieuwe winkel beginnen is een sprong in het diepe, zeker in deze tijd. Maar René voelt zich gesterkt door zijn ervaring en door de opmerkingen die hij in het dorp hoort. “Er waren direct al mensen die mij adviseerden om voor mijzelf te beginnen. Ik heb met veel mensen in het dorp goed contact. Dat scheelt enorm."

De gevel herinnert nu nog volop aan de voormalige bankbewoners. Maar dat gaat de komende weken snel veranderen. “We zitten midden in de Hoofdstraat, dan moet de winkel wel over uitstraling beschikken. Wij wilden aan de andere kant zo snel mogelijk los.” De reparatieafdeling is een belangrijk onderdeel. “Bij fietsen is voor veel klanten onderhoud en service essentieel. Daarin kun je het verschil maken.” Daarnaast zijn er vanzelfsprekend ook fietsen en alle bijbehorende accessoires te koop. In de overzichtelijke winkel staan vooral fietsen van de merken Cortina en Qwic. “Als je nieuw begint, is het altijd even een strijd welke merken je mag verkopen. Maar klanten kunnen gerust zijn. Wij kunnen alle merken leveren.” Qwic is misschien nog niet zo’n bekend merk, maar volgens Ida is het merk uit recente testen wel als beste naar voren gekomen in het middensegment elektrische fietsen. “Binnenkort organiseren we hier speciale opstapdagen voor.”

Cycle Centro heeft een bushalte voor de deur. Dat bracht Ida direct op een idee. “Als je staat te wachten op de bus, heb je wel trek in een kop koffie. Wij hebben nu een Coffee To Go. Kun je hier kopen en dan zo meenemen de bus in.”

 • Nieuw in Beetsterzwaag: Cycle Centro

  Nieuw in Beetsterzwaag: Cycle Centro

  René Schroor is blij verrast door alle goede reacties die hij krijgt op zijn eigen net geopende fietsenzaak Cycle Centro. “D...

  Lees meer
 • Opening Cycle Centro

  Opening Cycle Centro

  Dinsdag 24 mei opende Cycle Centro haar deuren! Vanaf 8:30 was men van harte welkom om de nieuwe winkel van René en Ida te bewonde...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.